Oudercoaching

Als ouder kan je ook bij mij terecht voor coaching. Het kan zijn dat je – in je rol als ouder – tegen zaken aanloopt waar je begeleiding bij kan gebruiken. In de eerste coachsessie bepalen we welk doel je wil bereiken en welke methodiek passend is voor jou.

Het kan ook zijn dat ik je kind begeleid – of ga begeleiden – en dat jij ook graag wil kijken naar wat jij hierin kan betekenen. Wat is jouw rol en waar loop jij tegen aan. Op deze manier wordt er op meerdere plekken in het systeem gewerkt aan de vraag.

Kindercoaching is zeer geschikt om je kind weer op weg te helpen. Tegelijkertijd ben jij als ouder een belangrijke en onmisbare schakel in het geheel.
Wanneer je als ouder bereid bent om een stap te nemen kan dat jezelf, je kind en je gezin veel opleveren.

Naast reguliere coachsessies zet ik onder andere
Opvoedopstellingen en Wandelcoaching in. Samen bepalen we wat jou het beste past.

Opvoedopstellingen

Een opvoedopstelling is een vorm van oudercoaching waarbij we op een systemische manier naar de vraag kijken. Hierbij kijken we via jou als ouder naar wat er voor jou en voor je kind op een diepere laag speelt. Kinderen kunnen in hun gedrag spiegelen wat er in ouders leeft. Alleen aandacht voor gedragsverandering van het kind is dan vaak niet voldoende.

"Een opvoed opstelling maakt zichtbaar wat er speelt en geeft inzicht in dat wat nodig is."

Bij deze vorm van opstellingen werk ik individueel met één van de ouders. We maken daarbij gebruik van vloertegels. Deze representeren jezelf, je familie- en gezinsleden.  
Wanneer ouders inzicht krijgen in de (onderliggende) dynamiek van het gezin komt er als vanzelf een antwoord op de vraag die is gesteld. Zo weten we wat jij nodig hebt en wat je kind nodig heeft.

Wil jij graag meer inzicht in wat er speelt en wat nodig is? Dan is een opvoedopstelling wat voor jou.
klik hier voor meer  informatie

Wandelcoaching

Bij wandelcoaching gaan we lekker naar buiten. Een actieve manier van coaching. 
We gaan samen in gesprek en gebruiken daarbij de natuur als tweede coach. Door af te stemmen op wat je onderweg tegenkomt kom je tot inzichten. Het buiten zijn prikkelt je zintuigen en door in beweging te zijn kom je vaak makkelijker tot de kern. Wat is de essentie van waaruit je verder wil?

Vanuit mijn praktijk kunnen we op pad gaan rondom het klooster OLV ter Eem. Tevens is het mogelijk om wandelsessies in landgoed Den Treek te houden.

Lijkt het je fijn om al wandelend in de natuur een frisse blik op jezelf te werpen, om van daaruit te kunnen bepalen welk pad je wil lopen? Dan is wandelcoaching iets voor jou!