Als kindercoach loop ik graag een stukje mee.

Begeleiding van kinderen en hun ouders bij vragen op emotioneel en sociaal gebied.

Als ouder wil je graag dat het je kind goed gaat. Het kan gebeuren dat kinderen vastlopen en dat kan zijn op zeer uiteenlopende vlakken. Soms is er iets gebeurd en voelen kinderen zich rot of verdrietig of soms ook heel boos. De aanleiding kan heel aanwijsbaar zijn maar dat is niet altijd het geval. Ik begeleid ouders en kinderen in het vinden waar precies de behoefte ligt en hoe deze het beste vervuld kan worden. Het kind staat daarbij centraal.

Ik begeleid gericht op de hulpvraag die er ligt. 

Ieder kind en ieder mens is uniek en mag er zijn. Alle kinderen hebben het recht om gezien te worden. Ik ga er van uit dat ieder kind beschikt over kwaliteiten die ze kunnen gebruiken, ook bij situaties die ze lastig vinden. Soms kent een kind zijn kwaliteiten al goed en soms wat minder. Soms weten ze nog niet zo goed hoe je ze kan gebruiken. Ik ga graag samen met het kind op zoek naar hun sterke kanten.

Ik begeleid kinderen en jongeren in het vinden van hun eigen kracht.

Doordat ze zich daarvan bewust worden groeit het zelfvertrouwen en ervaren ze wat de mogelijkheden zijn om het beste uit jezelf te halen.

Mijn praktijk bevindt zich in een prachtig oud klooster. Een ideale plek om zowel binnen als buiten in het bos of op het veld te zijn.

Coaching met kinderen en jongeren is veel meer dan alleen gesprekken voeren. Afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van het kind maak ik gebruik van verschillende werkvormen. Zoals creatieve werkvormen, spelletjes en bewegingsoefeningen. 
Door in beweging te komen vind je vaak sneller oplossingen en antwoorden. Door het zelf te ervaren blijft het beter verankert in het kind.

Kindercoaching is vaak kortdurend.

Ik start altijd met een kennismakingsgesprek met (bij voorkeur) beide ouders/verzorgers en het kind bij mij in de praktijk. Daarop volgt een traject van gemiddeld 5 á 6 sessies met het kind en een eindgesprek. De duur van het traject is uiteraard afhankelijk van de hulpvraag en de mogelijkheden.

Welke vragen zou je kind kunnen hebben als het bij mij komt?

  • Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?
  • Hoe kan ik me beter concentreren in de groep op school?
  • Ik lig 's avonds vaak te piekeren in bed, hoe kan ik dat stoppen?
  • Ik mis mijn overleden opa/moeder/poes zo. Hoe kan ik met mijn verdriet omgaan?
  • Ik word gepest, hoe maak ik mezelf sterker?
  • Ik ben altijd zo bang om fouten te maken, hoe word ik minder onzeker?
  • Mijn ouders zijn gescheiden, hoe geef ik dat een plekje?
  • Ik ga volgend jaar naar de brugklas en dat vind ik heel spannend. Hoe ga ik dat aanpakken?
  • Waarom word ik zo snel boos of verdrietig?

Misschien herken je je hierin, maar het kan ook gerust een andere vraag zijn. Wil je weten of je bij mij op de goede plek bent? Mail of bel me dan!

Je bent altijd welkom,
ik maak plek voor jou!

Voor tarieven kijk dan hier.

Op zoek naar een weerbaarheidstraining voor je kind? Kijk dan eens bij de Rots en Water trainingen.
Heb je als ouder behoefte aan begeleiding?
Kijk dan ook eens bij oudercoaching.

Waar word jij blij van?